Çfarë thonë shkencëtarët në lidhje me magnezin?

 Çfarë thonë shkencëtarët në lidhje me magnezin?

Shkencëtarët thonë se magnezi trajton depresionin më mirë sesa ilaçet psikiatrike.

Përkundër dështimit të ilaçeve farmaceutike, gjithnjë e më shumë njerëz janë të përshkruar kundër depresionit, transmeton lajmi.net.

Jo vetëm që këto pilula janë të shtrenjta, por ato gjithashtu vijnë me shumë efekte anësore. Mendoni për këtë për një sekondë, tregu global kundër depresionit parashikohet të arrijë në 16 miliard dollarë deri në vitin 2030, ka shumë para për të bërë nëse gjërat mbeten të njëjta.

Mungesa për një trajtim efektiv ka krijuar një nevojë për alternativa më të sigurta dhe më të mira. Një nga zgjidhjet që ka marrë shumë vëmendje për efektin e saj potencialisht të dobishëm te njerëzit me depresion është terapia e magnezit.

Ka mbi 600 studime që analizojnë lidhjen midis shëndetit mendor dhe magnezit. Edhe pse gjetjet e hulumtimit kanë qenë pozitive, shumica e punimeve që përfshijnë pjesëmarrës njerëzorë nuk janë me cilësi të lartë.

Por një studim specifik i botuar nga PLOS Journal dallon nga pjesa tjetër. Ky punim është një studim klinik i rastit që shqyrtoi lidhjen midis suplementit të magnezit dhe depresionit.

Studiuesit rekrutuan 126 pacientë të jashtëm të cilët janë diagnostikuar me depresion të butë deri të moderuar. Të gjithë pjesëmarrësit ishin të rritur me një moshë mesatare 52-vjeç, 62% e grupit ishin gra.

Në fillim të studimit, pacientët morën një pyetësor PHQ-9 i cili u përdor për të matur ashpërsinë e simptomave të tyre. Pastaj, pjesëmarrësit u ndanë në dy grupe të ndryshme, shkruan daily health post. Brenda 6 javëve të ardhshme, një grupi iu dha 248 mg oksigjen gjenerik klorur magnezi çdo ditë, ndërsa tjetri merrte një qetësues.

Studiuesit i thirrën pacientët dy herë në javë për të mbledhur të dhëna për përparimin e tyre. Ata përfunduan këtë studim duke krahasuar ndryshimin midis simptomave fillestare me rezultatet në fund.

Ky studim mati gjithashtu nivelin e ankthit të pjesëmarrësve, respektimin e ilaçeve, rezultatet e efekteve anësore dhe gatishmërinë për të vazhduar marrjen e suplementeve të magnezit, transmeton lajmi.net . Megjithatë, katër persona u përjashtuan nga rezultatet për shkak të të dhënave jo të plota.

Magnezi lehtëson simptomat e depresionit në vetëm 2 javë

Rezultati tregoi se pacientët që morën pilulën e magnezit për të paktën 80% të kohës, ulën simptomat e depresionit në shkallën PHQ-9 me 6 pikë, nivelet e tyre të ankthit gjithashtu ranë ndjeshëm. Për më tepër, 61% e pjesëmarrësve thanë se do të vazhdojnë përdorimin e drogës pasi të përfundojë gjyqi.

Përtej Depresionit: Përfitimet shëndetësore të magnezit

Magnezi është një nga mineralet më të rëndësishme që trupi duhet të funksionojë siç duhet. Është i përfshirë në mbi 300 reagime enzimatike dhe pa të, qelizat tuaja nuk mund të prodhojnë energji. Studimet tregojnë gjithashtu se magnezi është thelbësor për sintezën e dopaminës, e njohur zakonisht si hormoni i ndjerë (mirë).

Gjatë 40 viteve të fundit, studiuesit kanë botuar rreth 2,000 studime në vit mbi efektet e magnezit. Gjetjet e tyre tregojnë se magnezi ka më shumë se 100 përfitime shëndetësore në trup.

Të ngjashme