Dorëzohen në KQZ, dy koalicione parazgjedhore

 Dorëzohen në KQZ, dy koalicione parazgjedhore
Kanë mbetur edhe një orë e gjysmë deri në përfundim të afatit ligjor për dorëzimin e koalicioneve parazgjedhore, në Komisionin Qendror Zgjedhor.

Teksa afati mbyllet sonte në ora 18:00, deri tani, dy koalicione janë zyrtarizuar në KQZ.

Bëhet fjalë për koalicionin VAKAT, i përbërë nga partitë politike Demokratska Stranka Bošnjaka (DSB) dhe Demokratska Stranka Vatan (DSV); dhe Koalicioni ZAJENO, i përbërë nga partitë politike Pokret za Gora (PG) dhe Graðanska Inicijativa Gore (GIG).
Këtë e kanë konfirmuar për Gazeta Blic, nga Komisioni Qendror Zgjedhor.

“Deri më tani janë paraqitur dy njoftime për pjesëmarrje në zgjedhje përmes Koalicionit nga radhët e komuniteteve: 1. Koalicioni VAKAT, i përbërë nga partitë politike Demokratska Stranka Bošnjaka (DSB) dhe Demokratska Stranka Vatan (DSV); dhe 2.Koalicioni ZAJENO, i përbërë nga partitë politike Pokret za Gora (PG) dhe Graðanska Inicijativa Gore (GIG)”, thuhet në përgjigjen e tyre.

Gazeta Blic do ju mbajë të informuar për ndonjë koalicion tjetër eventual në këtë kohë sa ka mbetur deri në përfundimin e procesit ligjor për dorëzimin e tyre në KQZ.

Të ngjashme