Këto ushqime rekomandohet të konsumohen ditëve të vjeshtës

 Këto ushqime rekomandohet të konsumohen ditëve të vjeshtës

Derisa moti ka filluar të ftohet, edhe imuniteti bie, ndërsa ajo çfarë hamë mbetet një gjë shumë e rëndësishme.

Janë disa ushqime të cilat preferohet të konsumohen në stinën e vjeshtës, e të cilat përmirësojnë edhe shëndetin tonë.

Mollët

Edhe në kohërat më të lashta është dëshmuar se mollët ndikojnë për një shëndet mjaft të mirë dhe rritjen e imunitetit. Ky frut është i mrekullueshëm për zemrën dhe për një dietë të balancuar.

Kërpudhat

Kërpurdhat kanë qenë prej kohësh numri një në lindje për vlerat e tyre ushqimore dh tani këtë gjë e konfirmuan edhe Instituti i Kërkimeve në Japoni. Vjeshta është momenti i pikut të kërpurdhave, kështuqë është kohë ideale për të përfituar nga të gjitha vlerat ushqimore që ato ofrojnë.

Kungujt

Kungujt janë një ushqim shumë i shëndetshëm dhe me plotë vlera ushqyes. Kungulli i pjekur është poshtu i shijshëm dhe ideal për t’u konsumuar në vjeshtë.

Të ngjashme