Kini kujdes me përdorimin e peshqirit: Rrudhat, aknet, shenjat vijnë vetëm nga ai

Peshqirët mund të krijojnë rrudha pasi janë të ashpër për fytyrën tuaj. Sa më shumë e lani një peshqir aq më shumë i ashpër bëhet ai.

Ju mund të mendoni se WC e tualetit është vendi më i mbushur me mikrobe në shtëpinë tuaj, por nuk është kështu. Në fakt, janë peshqirët tuaj që janë të mbushura me më shumë baktere, dhe nëse po i përdorni për të fshirë fytyrën tuaj, ju mund të jeni duke i bërë dëm asaj, shkruan “IconStyle”.

Dhe megjithëse tharja e fytyrës me një peshqir duket si gjëja më logjike për të bërë, në të vërtetë, mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi, transmeton lajmi.net.

Tharja e fytyrës me të njëjtën peshqir që përdorni për të tharë trupin mund të dëmtojë lëkurën tuaj më shumë sesa mendoni. Peshqirët janë kurthe të shkëlqyera për bakteret sepse zakonisht i ruajmë në banjë, ku ajri është i lagësht, krijon një mjedis të përsosur për rritjen e baktereve.

Peshqirët mund të krijojnë rrudha pasi janë të ashpër për fytyrën tuaj. Sa më shumë e lani një peshqir aq më shumë i ashpër bëhet ai.

Megjithëse tharja e fytyrës pas larjes duket si një gjë e natyrshme për të bërë, në të vërtetë, nuk do të lejojë që lëkura juaj të marrë maksimumin nga produktet që po aplikoni mbi të.

Hidratuesi juaj do të depërtojë më mirë në lëkurë para se i gjithë uji të avullojë nga sipërfaqja e tij.

Nëse keni lëkurë të ndjeshme, përdorimi i peshqirëve nuk është opsioni më i mirë për të tharë fytyrën tuaj. Për shkak se shumica e copave të peshqirëve mund të jenë shumë të ashpra në lëkurë, fshirja e fytyrës me to mund të rezultojë në skuqje dhe acarim të lëkurës.

Mund të tingëllojë kontradiktore, por tharja e lëkurës tuaj në fakt mund ta bëjë atë më të yndyrshme.

Për shkak se peshqirët e përafërt mund të heqin vajrat natyralë, lëkura juaj ka nevojë për të qëndruar e shëndetshme, gjëndrat dhjamore nën sipërfaqen e lëkurës do të duhet të prodhojnë më shumë vaj për të balancuar thatësinë, e cila do të rezultojë në lëkurë tepër të yndyrshme.

Të ngjashme