Kjo është rrënja e shumë kushteve shëndetësore kronike

 Kjo është rrënja e shumë kushteve shëndetësore kronike

Megjithë bezdisjet e inflamacionit, është një proces normal, i shëndetshëm për trupin, kur ne mbajmë një dëmtim ose mikrobet na sulmojnë.

Inflamacioni mund të jetë në formën e ënjtjes, skuqjes ose dhimbjes. Kur kemi përvojë në inflamacion, mund të jemi të sigurt se trupi ynë po vepron për të shëruar dëmtimet e tij.

Pra, inflamacioni në të vërtetë mund të jetë një reagim i shëndetshëm në trupin tonë.

Sidoqoftë, inflamacioni është rrënja e shumë gjendjeve shëndetësore kronike. Ka të bëjë edhe me sëmundjet autoimunitare.

Në këto raste, inflamacioni nuk është gjë e mirë. Në fakt, mund të jetë shkatërruese, në të cilën sistemi imunitar gabimisht synon indet e trupit në diabetin tip 1 ose artritin reumatoid, të cilat janë sëmundje autoimune.

Hulumtimet kohët e fundit kanë gjetur një rol të suksesshëm për kanabidiol (CBD) në trajtimin e inflamacionit. CBD është një përbërës kanabinoid jo psikotrop i Cannabis sativa, shkruan alternative medicine. CBD mbart veti të fuqishme anti-inflamatore dhe imunosupresive, duke përkthyer në efekte anti-inflamatore.

Këto efekte ofrojnë shpresë të madhe për ata që vuajnë nga kushte, të tilla si skleroza e shumëfishtë, e shkaktuar nga inflamacioni në sistemin nervor qendror.

CBD gjithashtu mund të trajtojë çështje të lidhura me stresin me disa sukses. Në fakt, kushtet e mëposhtme preken nga stresi oksidativ dhe për këtë arsye mund të përfitojnë nga CBD: artriti reumatoid, diabeti i tipeve 1 dhe 2, ateroskleroza, sëmundja Alzheimer, hipertensioni, sindromi metabolik, dëmtimi i ishemisë-reperfuzionit, depresioni dhe dhimbja neuropatike.

Inflamacioni kronik afatgjatë është një shqetësim serioz shëndetësor. Mund të shkaktojë dëme afatgjata të organeve, duke rezultuar në kushte shëndetësore si sëmundje kardiovaskulare, dëmtim të veshkave, sëmundje të frymëmarrjes dhe dhimbje në nyje, midis shumë të tjerëve.

CBD gjithashtu mund të jetë një metodë jo farmaceutike në trajtimin e këtyre kushteve, kështu që potenciali i trajtimit për të përmirësuar jetën dhe kushtet e të sëmurëve të tij në një mënyrë natyrale dhe të shëndetshme garanton konsideratë të veçantë.

Të ngjashme