Konsumi i përditshëm i verës së kuqe e ulë rrezikun e krijimit të kataraktit në sy për 23%

Studimet më të reja kanë vërtetuar se prija e verës së kuqe 5 ose më shumë herë në javë krijon shëndet më të mirë të syve.

 

Nëse iu pëlqen të shijoni një gotë verë disa herë në javë, epo kemi një lajmë që do të duket si muzikë për veshët tuaj.

Kërkimet më të reja kanë zbuluar se pirja e venës 5 herë në javë ose më shumë, ndikon në ulje prej 23% të rrezikut të sëmundjeve të syve, sidomos kataraktit.

Vera është e pasur me anti-oksidant, të cilët kanë një rol mbrojtës për shëndetin në përgjithësi.

Studimi u bë nga universiteti i Londrës, dhe zbuloi se personat që pinin deri në 14 gota ishin shumë më të shëndetshëm sa i përkiste shëndetit të syve.

Ndërsa personat që konsumonin birrë, nuk kishin ndonjë përmirësim sa i përket shëndetit të syve.

Të ngjashme