Ministri i Tregtisë takohet me kreun e Odës Ekonomike dhe përfaqësues të gastronomisë

 Ministri i Tregtisë takohet me kreun e Odës Ekonomike dhe përfaqësues të gastronomisë

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, priti në takim kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqin, i cili ishte i shoqëruar nga përfaqësues të bizneseve të gastronomisë.

Në takim u diskutua rreth masave të reja të marra nga Qeveria e Kosovës për parandalimin e përhapjes së pandemisë COVID-19, në kuadër të së cilave preket edhe gastronomia.

Krasniqi e falënderoi Rukiqin që po i del në ndihmë institucioneve duke përfaqësuar zërin e bizneseve. Ai theksoi se bashkëpunimi i dyanshëm ka rëndësi të madhe në situatën aktuale në të cilën gjendemi.

Ministri i njoftoi të pranishmit se ka krijuar një trupë të brendshme në ministri për t’i trajtuar ankesat e bizneseve, që do të ndihmojë në sqarimin e paqartësive të bizneseve lidhur me masat e reja, dhe njëkohësisht këto ankesa do të adresohen edhe në Zyrën e Kryeministrit.

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi tha se është e rëndësishme të sqarohen edhe njëherë masat e reja për lokalet e gastronomisë lidhur me shërbimin “Delivery” dhe “Take away”, si dhe çështjen e lejimit të punës për pishinat e hapura.

Nga ana e tyre, përfaqësuesit e bizneseve të gastronomisë kërkuan ndëshkimin e lokaleve të cilat nuk i respektojnë masat kundër pandemisë COVID-19, si dhe shprehën interesimin lidhur me atë se në çfarë mase do të subvencionohen këto biznese në kuadër të Pakos për Rimëkëmbjen Ekonomike.

Gjatë takimit, ministri Krasniqi i informoi këta edhe për projektin, që do të implemetohet së shpejti, për punësim të të rinjve, të cilët do të paguhen nga Qeveria e Kosovës.

Të ngjashme