Osmani lëshon apel: Respektoni masat, edhe kur ndiheni të lodhur nga kjo që po ndodhë

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, ka apeluar tek qytetarët e vendit që të kenë kujdes me respektimin e masave kundër COVID-19, pasi që sipas saj beteja me këtë virus ende nuk ka përfunduar.

Me anë të një postimi në Facebook, Osmani ka thënë se muajt e fundit është rritur rreziku, pasi që numrat e të infektuarve janë rritur, shkruan lajmi.net.

“Beteja jonë me COVID-19 nuk ka përfunduar dhe këta muaj rritet rreziku siç po dëshmohet me rritjen e numrave të të infektuarve. Por, siç kam theksuar gjithmonë, prapa secilit nga këta numra qëndron një histori, një familje, dhimbje e frikë, përballje me shumë sfida. Prandaj, kujdesi ynë ndaj shëndetit tani është edhe më i rëndësishëm. Dhimbja jonë mund të rritet ditë pas dite, ashtu siç po rriten numrat, në qoftë se nuk tregojmë kujdes të shtuar”, ka shkruar ai.

Në këtë kuadër, ajo ka kërkuar që masat kryesore, maska, higjiena e fistanca të respektohen edhe atëherë kur ndihemi të lodhur nga kjo që po ndodhë.

Postimi i plotë:

Beteja jonë me COVID-19 nuk ka përfunduar dhe këta muaj rritet rreziku siç po dëshmohet me rritjen e numrave të të infektuarve. Por, siç kam theksuar gjithmonë, prapa secilit nga këta numra qëndron një histori, një familje, dhimbje e frikë, përballje me shumë sfida. Prandaj, kujdesi ynë ndaj shëndetit tani është edhe më i rëndësishëm. Dhimbja jonë mund të rritet ditë pas dite, ashtu siç po rriten numrat, në qoftë se nuk tregojmë kujdes të shtuar.

Pra, ta mbajmë maskën, higjienën e distancën fizike edhe atëherë kur ndihemi të lodhur nga e gjithë kjo që po ndodhë, e edhe atëherë kur na mungojnë përqafimet e më të dashurve.

COVID-19 është kudo përreth nesh. Kemi nevojë të mobilizohemi me një zë që ta zvogëlojmë dhimbjen, t’i zvogëlojmë vuajtjet dhe ta rrisim shpresën!.

Të ngjashme