Për shkak të koronavirusit, Austria e shpallë Kosovën në mesin e shteteve të rrezikshme

Ministria e Punëve të Jashtme e Austrisë ka njoftuar të gjithë qytetarët e saj për udhëtimet e tyre drejt Ballkanit Perëndimor.

Ministria e Punëve të Jashtme të Austrisë ka paralajmëruar të gjithë qytetarët e saj të cilët udhëtojnë drejt vendeve të Ballkanit Perëndimor për shkak të situatës me koronavirus, me t’u kthyer në shtetin e tyre do të vetizolohen për 14 ditë.

Siç shkruan “orf.at”, transmeton lajmi.net, këtë e ka konfirmuar sot ministri i jashtëm austriak,  Alexander Schallenberg, i cili theksoi se në mënyrë të veçantë kjo urdhëresë vlen për Kosovën, Shqipërinë, Serbinë, Malin e Zi si dhe Bosnjë dhe Hercegovinën.

“Në Austri ka tashmë raste të koronavirusit që mund të gjurmohen përsëri tek udhëtarët nga Ballkani Perëndimor”, tha Schallenberg.

“Në Slloveni dhe Kroaci ka gjithashtu grupe në rritje të çështjeve të reja për shkak të të kthyerve nga Ballkani Perëndimor. Paralajmërimi i udhëtimit – niveli i sigurisë gjashtë – rekomandon urgjentisht që austriakët të largohen nga vendi i prekur. Testet e koronavirusit ose një karantinë 14-ditore në shtëpi dhe tashmë janë të detyrueshme kur hyjnë në Ballkanin Perëndimor”, theksoi ai.

Me paralajmërimin e udhëtimit për Serbinë dhe Malin e Zi, Austria po kundërshton një vendim të përbashkët të BE-së të marrë vetëm dje.

Kjo parashikonte heqjen e ndalimeve të hyrjes të vendosura për 14 vendet e treta, përfshirë Serbinë dhe Malin e Zi.

Sidoqoftë, vendimi është vetëm një rekomandim, siç theksoi edhe Schallenberg, duke iu referuar veprimeve të vendeve të tjera evropiane, ai nënvizoi: “Ne jemi në rrjedhën kryesore të Evropës”.

Të ngjashme