Përfitimet shëndetësore të bamjeve

 Përfitimet shëndetësore të bamjeve

Bamja është një nga ato ushqime që ose vërtet e pëlqeni ose thjesht nuk mund ta duroni.

Për adhuruesit e frutave të gjelbra, po, është një frut, mund të mbështeteni në shumë përfitime të shijshme shëndetësore ndërsa e konsumoni. Megjithëse shumë janë nuk i hanë pjesët e brendshme të bamjeve, është ajo që i bën një zgjedhje e shkëlqyeshme për shëndetin e zemrës.

Një studim i vitit 2014 tregoi që substanca në të vërtetë mund të lidhet me yndyrën gjatë procesit të tretjes dhe të ndihmojë trupat tanë të heqin qafe, në vend që ta zgjasë dhe të shkaktojë probleme.

Përmbajtja e lartë e fibrave të bamjeve mund të ndihmojë gjithashtu në ruajtjen e niveleve optimale të yndyrës, sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës. Një përfitim tjetër: Sasia e fibrave (rreth 3 gram për filxhan) dhe karbohidratet (rreth 7.5 gram për filxhan) ekuilibrohen për ta bërë atë një mundësi të shkëlqyeshme për këdo që ndjek një dietë keto.

Një studim nga 2011 gjithashtu tregoi një rezultat premtues në aftësinë e bamjes për të rregulluar nivelet e shëndetshme të sheqerit në gjak, por duhet të bëhen më shumë kërkime. Shumë prej nesh po kërkojnë mënyra për të rritur imunitetin tonë ndërsa kalojmë në muajt më të ftohtë dhe vazhdojmë të presim që pandemia të qetësohet.

Foto: GettyImages

Mund ta bëni vetëm me bamje falë sasisë së saj të madhe të vitaminës C, rreth 23 miligram në një filxhan. Ai gjithashtu vepron si një antioksidant krahas vitaminës A, të cilat janë të dyja polifenole.

Një studim i vitit 2018 zbuloi se këto lloje të antioksidantëve janë veçanërisht të shkëlqyeshëm në largimin e inflamacionit në trurin tonë, i cili mund të ndihmojë me kujtesën dhe njohjen ndërsa plakemi.

Nëse jeni betuar se nuk do hani bamje pasi e keni provuar një herë, ne patjetër ju rekomandojmë t’i jepni një rast tjetër! Ka kaq shumë mënyra për ta shijuar atë duke përfituar shumë në shënde

Të ngjashme