Pse nuk duhet asnjëherë të mbajmë ushqimin në foli

 Pse nuk duhet asnjëherë të mbajmë ushqimin në foli

Mbulimi i enëve me foli alumini lë ajër të mjaftueshëm për bakteret dhe favorizon riprodhimin e tyre.

 

Shumë thjesht vendosin një tas me ushqim në frigorifer dhe e mbulojnë atë me letër alumini, por hulumtimet kanë treguar se kjo mënyrë e ruajtjes së ushqimit është e dëmshme.

Disa baktere mbeten në ushqim edhe pas gatimit, dhe thërrimet e ushqimit në temperaturën e dhomës janë një substrat i shkëlqyeshëm për këto mikroorganizma që shumohen shpejt.

Një zgjidhje më e mirë është ruajtja e ushqimit në kontejnerë që nuk lejojnë të futet ajri.

Të ngjashme