Si ndikon puthja në shëndetin tuaj

 Si ndikon puthja në shëndetin tuaj

A ndikon puthja në shëndetin e njeriut?

Kur ishim 14 apo 15-vjeçar, kujtojmë puthjen tonë të parë, dhe siç e dimë të gjithë që puthja e parë është ajo puthje që nuk harrohet dhe që ka emocione të përziera.

Puthja ndikon në shëndetin e njeriut dhe në lidhjen mes dy personave. Ajo e mban një lidhje më të fortë dhe të mirë mes një çifti.

Këtu keni arsyet pse puthja është e mirë për shëndetin e njeriut:

 1. Rrit sistemin imunitar
  Edhe pse thuhet që përmes puthjes transmetojmë baktere të shumta tek personi tjetër. Një studim zbuloi që puthja ndikon në rritjen e sistemit imunitar.
 2. Largon ankthin
  Puthja largon ankthin dhe ju jep një qetësi. Thuhet se puthja është e njëjtë me meditimin sepse të jep relaks dhe ndikon në qetësinë tuaj.
 3. Ulë presionin e gjakut
  Përveç sistemit imunitar dhe largimit të ankthit, puthja ndikon edhe në uljen e presionit të gjakut.
 4. Është si ushtrim i muskujve të fytyrës
  Thuhet se me anë të puthjes i vendos në funksion 30 muskuj të fytyrës.
 5. Është e mirë për higjienën e gojës
  Puthja me gjuhë është një faktor i rëndësishëm për higjienën e gojës, sepse me anë të puthjes më gjuhë ju mund të dalloni aromën e gojës së personit tjetër e cila tregon përgjigje të ndryshme të imunitetit.
 6. Forcon lidhjen tuaj
  Puthja forcon lidhjen tuaj duke i dhënë asaj një emocion më të madh dhe bënë që të keni një lidhje më të fortë

Të ngjashme